Cultuur, Sport en Recreatie

Hoorn kent tal van grote en kleine initiatieven ten aanzien van cultuur en recreatie. Door niet te centraliseren zijn er mogelijkheden voor iedere inwoner dichtbij en bestaat het ook overal. Door hier veel mee in aanraking te komen ontstaat interesse. Bovendien is er geen gebouw beschikbaar en nieuwbouw is te duur.

Bij ondersteuning van kunst geldt: Lokaal heeft Hoorn een opdracht naar haar amateurs en secundair naar profs. Kunst en cultuur zijn belangrijk voor het welbevinden van onze inwoners en de cohesie in de maatschappij.

Het zou een goede zaak zijn onze bibliotheken (waar je ook gratis mag internetten) extra uren open te stellen en zeker ook om op de zondagen open te zijn. Goed voor de jongeren, die vaak weinig lezen, en goed voor de recreatie.

Als sportaccommodaties goed geoutilleerd zijn dan kunnen verenigingen zich positief en professioneel ontwikkelen. De gemeente werkt aan vernieuwde sportcomplexen. Zo nodig kan het budget hiervoor verhoogd. Sportverenigingen dienen bereid te zijn tot het gezamenlijk gebruik maken van sportcomplexen. De HSP vindt dat sportverenigingen uniek kunnen zijn in wat ze aanbieden. Daarbij moeten verenigingen elkaar versterken en niet als concurrenten zien.

 

Agenda & Activiteiten

Geen activiteiten.

Ad